Studiegerelateerd

Gastcolleges & Brainstormsessies

Naast de activiteiten als Bowlen, Karten, weekendjes weg en de algemene Borrels, houd de Instituutsvereniging Ingenium Cabo Bianci zich uiteraard druk bezig met het organiseren van activiteiten waar de student iets kan bijleren, bijdragen of ontwikkelen!

Door het koppelen van haar leden, en de studenten werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde en Elektrotechniek met het bedrijfsleven speelt ICB een belangrijke rol in het binden van jonge Engineers met nieuwe innovaties, uitdagingen en bedrijven. zo dagen wij ze telkens uit een extra uitdaging te vinden naast hun studie en stage in korte activiteiten als brainstormsessies, masterclasses en Kroegcollege.

Bedrijfsbezoeken

Onze bedrijfsbezoeken zijn cruciaal voor zowel studenten als bedrijven. Ze bieden een unieke kans om naast de theoretische kennis opgedaan op de HU, de studenten kennis uit de praktijk te geven! Waar ervaren studenten een stageplek of werkplek vinden, zoeken de minder ervaren studenten juist naar een voorbeeld wat ze later kunnen verwachten in het werkleven! En of het achterliggende doel van het bezoek nu Enthousiasmeren, kennis opdoen of voorlichten is, een bedrijfsbezoek is vooral leuk!

Door een bedrijf van binnenuit te zien, kunnen de studenten beter begrijpen hoe de processen binnen het bedrijfsleven werken. van productie tot marketing en van engineering tot sales. Daarnaast geven de bezoeken netwerkmogelijkheden, waardoor de studenten en alumni direct contact kunnen leggen met professionals uit de industrie. Voor bedrijven zelf zijn deze bezoeken een uitstekende manier om hun cultuur en werkomgeving te presenteren, wat kan helpen bij het aantrekken van talent en nieuwe werknemers!