Wie zijn wij?

Vialis zorgt voor veilige en beschikbare infrastructuur. Samen met ruim 750 collega’s werken we al bijna honderd jaar aan doorstroming over weg, water en het spoor voor een leefbaar Nederland. Dit doen we voor publieke klanten zoals provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat en ProRail en voor private klanten zoals Schiphol, havenbedrijven en logistieke dienstverleners.

 

Samen werken aan de infrastructuur van de toekomst

De komende jaren hebben we te maken met een grote vervangings- en renovatieopgave. Daarbij komt een verdere implementatie van data gedreven assetmanagement en een sterke verduurzaming van alle infrastructuur. Bovendien is er een sterke tendens merkbaar naar betere samenwerking om goed om te gaan met de veranderende wereld om ons heen. Onze onderscheidende kracht is dat we alle expertise zelf in huis hebben en de klant, als één Vialis, integraal kunnen ontzorgen. Vialis is de complete aanbieder van beheer, onderhoud, renovatie, operatie en inzicht in de staat van complexe infrastructuur!

Vialis is onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur

Samen met ongeveer 17.000 collega’s werken wij met passie en trots aan betrouwbare, vitale en duurzame infrastructuur in Nederland. VolkerWessels Infrastructuur brengt kennis en kunde in om multidisciplinaire projecten integraal goed te managen. Samen hebben we alles in huis om de mobiliteit van Nederland volledig beschikbaar te houden.

 

Bekijk onze vacatures op www.werkenbijvialis.nl

Vacatures bij Vialis

Inspecteur Elektra

Innovatief, verbindend en LEF! Dat is Asset.Insight, onderdeel van Vialis binnen het concern VolkerWessels. Wij bieden een complete range aan Monitoring, IoT, meet- en inspectiediensten aan, waarbij de klant overal op een veilige manier bij zijn data kan komen, en algoritmes op deze data kan laten uitvoeren. Wij zijn de partner voor onze klanten als het gaat om het inspecteren, monitoren en voorspellen van hun assets. Of het nu gaat om sporen, dijken, gebouwen, industrie, bruggen, wegen of een combinatie daarvan. Ons doel: samen met onze klanten werken aan de veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en efficiëntie van onze assets. Wil jij daaraan bijdragen?

Heb jij een achtergrond in de Electrotechniek en houd jij van het zelfstandig uitvoeren en controleren van inspecties binnen meerdere disciplines? Deins je niet terug voor het flexibel inzetbaar zijn, betrek je anderen én ben je vaardig in het onderhouden van klantcontacten? Dan zoeken wij jou. In deze rol krijg je de kans om mee te bouwen aan een innovatief bedrijfsonderdeel van VolkerWessels: Asset.Insight!

Wie ben je en hoe ziet je werk eruit? 

In deze rol voer je inspecties uit aan elektrische installaties bij verschillende opdrachtgevers binnen de infra wereld en rapporteer je jouw bevindingen richting deze klanten. Dit kan zijn in de droge en natte infra, het spoor en vliegvelden. Je krijgt voor de uitoefening van deze functie een eigen bedrijfs- of leaseauto ter beschikking gesteld, je maakt zelf die keus. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en reist hoofdzakelijk vanuit huis naar de werkplek, die door geheel Nederland kan liggen. Soms overnacht je in een hotel. Tevens krijg je een telefoon, laptop en tablet om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. De vrijheid van deze functie kent ook lange reisafstanden en werktijden op alle momenten van de week. Reizen en werken in de avonden, nachten en/of weekenden is voor jou dan ook geen bezwaar. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheid en Asset Insight zorgt voor de inrichting van deze thuiswerkplek.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde elektrotechnische MBO opleiding web niveau 2 of 4, aangevuld met relevante kennis, kunde en ervaring op het gebied van NEN-inspectie;
 • VCA-certificaat is een pré basis of vol;
 • Kandidaten die beschikken over de certificaten NEN 3140 en Scios 8 hebben onze voorkeur, maar als jij het vak wilt leren, dan staan we daar ook voor open.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.

Wat bieden we jou?

Zodra je bij Asset.Insight. binnenloopt, staan jouw diverse collega’s (in leeftijd, achtergrond en ervaring) voor je klaar om samen te werken. Vanaf dat moment werk je mee aan een innovatieve en inspirerende omgeving. Jouw inzet belonen we graag met onder meer een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Denk aan:

 • een opleidingsbudget;
 • pensioenregeling;
 • op basis van het individuele keuzebudget ‘MyChoice’ de mogelijkheid om te kiezen wat jij belangrijk vindt: meer vakantie, extra opleidingsbudget of toch liever geld?

Daarnaast bieden we je:

 • een open werksfeer waar collega’s elkaar vertrouwen en waar fouten maken mag, zolang we daarvan leren. En waar de medewerkers trots zijn op de samenwerking met elkaar;
 • een datagedreven kennisorganisatie waar je kunt uitgroeien tot een topspecialist of generalist, ook binnen andere VolkerWessels-ondernemingen;
 • 20 wettelijke vakantiedagen, 8 collectieve vrije dagen, 5 extra roostervrije dagen + eventueel 5 bovenwettelijke dagen en vitaliteitsdagen (in het MyChoice-budget opgenomen, zodat je zelf kunt kiezen);
 • afwisselende werklocatie.

Welkom bij Asset.Insight.!

Solliciteer nu!

Enthousiast geworden? Wij komen graag met jou in contact.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Pepijn Stuart, bereikbaar op 06-50223651. Heb jij interesse in deze functie? Aarzel niet, klik op de knop en solliciteer direct of maak je interesse kenbaar via pepijn.stuart@vialis.nl Hopelijk tot snel!

Deze vacature wordt zelfstandig ingevuld.

Reacties van W&S bureaus of acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Nu solliciteren

Engineer VRA

Binnen de verschillende mobiliteitsprojecten ben jij verantwoordelijk voor de engineering van verkeersregelautomaten (VRA) die dienen om verkeerslichten aan te sturen. Jouw eindproduct is een VRA die niet alleen verkeersdoorstroming in goede en veilige banen leidt, maar daarnaast zorg je ervoor dat data beschikbaar komt die onder andere gebruikt wordt om kruispunten met elkaar te laten communiceren. Deze data wordt onder andere gebruikt door app- en autofabrikanten om snellere routes van A naar B te berekenen, creëren en op deze wijze de doorstroming te verbeteren.

Wat ga je doen?
Nieuwe technieken, een veranderende digitaliserende markt met de opkomst van slimme en autonome voertuigen wordt jouw werkomgeving. Hierbij werk je met je collega engineers aan verschillende (kortlopende) projecten tegelijkertijd. In hoofdlijnen ga jij je bezighouden met de volgende werkzaamheden:

 • Tekenen van een situatietekening van een nieuw of bestaand kruispunt
 • Samenstellen van het kastpakket ter voorbereiding van de bouw van de verkeersregelautomaat
 • Configureren, implementeren en testen van de softwareregeling en netwerkconfiguratie
 • Begeleiden van de afnametest samen met de projectleider, oplossen van restpunten
 • Bijwerken en wijzigen van verkeersregelautomaten conform de nieuwste standaarden en eisen van de klant
 • Signaleren en voorstellen van verbeteringen bij afwijkingen en knelpunten

Past het Vialis DNA bij jou?
Vialis zorgt voor veilige, duurzame en beschikbare infrastructuur. Samen met ruim 750 collega’s werken we al bijna honderd jaar aan doorstroming over weg, water, lucht en het spoor voor een leefbaar Nederland. Dit doen we voor publieke klanten zoals provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat en ProRail en voor private klanten zoals Schiphol, havenbedrijven en logistieke dienstverleners.
Ons DNA is gedrevenheid! Vialis behoort tot een van de grootste technische installatiebedrijven in Nederland. Toch zal je merken dat er binnen onze vestiging en onze projectlocaties een platte organisatie structuur is. Je krijgt veel ruimte voor inbreng en veel sturing op het nemen van eigenaarschap. Vialis is daarnaast onderdeel van VolkerWessels (www.volkerwessels.nl). Dit betekent dat Vialis onderdeel is van een ondernemend, financieel kerngezond en toekomstgericht concern waarin duurzaamheid, veiligheid en innovatie centraal staan. Jij hebt daardoor genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen. Maak morgen mogelijk!
Wat kan je verwachten van Vialis:

 • Salaris afhankelijk van jouw ervaring tussen de €3200,- en €4300,- bruto per maand
 • Winstuitkering
 • Wij vallen onder de CAO Metaal en Technisch Installatiebedrijf,  Dit betekent een goed pensioen(pensioenfonds PMT), 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen op fulltime basis;
 • Je ontvangt een mobiele telefoon en laptop om jouw werkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren;
 • Vialis zorgt voor een goede inwerkperiode en diverse opleidingsmogelijkheden, met onder andere een eigen VolkerWessels Academy
 • Wij geven jouw alle vrijheid en verantwoordelijkheid in jouw functie. Pak jij de kansen?

Past jouw DNA bij Vialis?
Je hebt als engineer een functie waarin je veel moet schakelen. Je bent daarom flexibel, communicatief sterk en weet overzicht over je werkzaamheden te houden in een complexe omgeving. Je laat je niet snel uit het veld slaan en denkt in oplossingen. Denk jij dat zaken makkelijker of beter kunnen dan horen we dat graag!
Bovendien heb je in ieder geval:

 • MBO+ werk- en denkniveau in de richting Elektrotechniek of industriële automatisering
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid in nieuwe technieken
 • Een VCA en NEN3140-certificering of de bereidheid om deze te behalen

Solliciteer nu!
Enthousiast geworden? Wij komen graag met jou in contact.
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Pepijn Stuart, bereikbaar op 06-50223651. Heb jij interesse in deze functie? Aarzel niet, klik op de knop en solliciteer direct of maak je interesse kenbaar via pepijn.stuart@vialis.nl Hopelijk tot snel!

Deze vacature wordt zelfstandig ingevuld.
Reacties van W&S bureaus of acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Nu solliciteren

Vialis zorgt voor veilige, duurzame en beschikbare infrastructuur. Samen met ruim 750 collega’s werken we al ruim honderd jaar aan doorstroming over weg, water, lucht en het spoor voor een leefbaar Nederland. Dit doen we voor publieke klanten zoals provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat en ProRail en voor private klanten zoals Schiphol, havenbedrijven en logistieke dienstverleners.

 

Vialis heeft in opdracht van ProRail (onder meer) AHOB’s voor een nieuwe spoorwegovergang ontwikkeld. Een AHOB heeft naast waarschuwingslichten en een bel, een sluitboom waarmee de weg gebarricadeerd wordt als een trein passeert.

 

Inmiddels is de ontwikkeling van de AHOB afgerond en werkt Vialis aan het opzetten van een productielijn. Er is een proces dat specifiek aandacht behoeft: het aanbrengen van reflecterende folie op sluitbomen. Bij de huidige generatie AHOB’s is dit een handmatig en arbeidsintensief proces, daarom is er behoefte aan enige mate van industrialisatie van dit proces. Daarbij wordt gedacht aan een relatief simpele handbediende inrichting om de reflecterende folie ten opzichte van het dragende profiel uit te lijnen en aan te drukken.

 

Vialis stelt voor deze ontwikkeling een stageplaats voor een student werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen of mechatronica beschikbaar voor de duur van 3 tot 6 maanden.

 

De stage valt op te delen in twee fasen, waarvan elke fase naar verwachting zo’n 3 maanden in beslag neemt.

 • Fase 1: het uitwerken van een concept en het realiseren van een ‘proof of concept’
  • Voor de concept vorming zal met schetsen en het CAD pakket Inventor gewerkt worden
  • Voor de proof of concept zal samen met een prototype bouwer gewerkt worden
 • Fase 2: uitdetailleren van het ontwerp en realiseren van de folieplak inrichting

 

Naar gelang je beschikbaarheid is het mogelijk beide fasen of fase 1 uit te voeren.

 

Als je het leuk vind een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van het productie van AHOB’s en geïnteresseerd bent in deze stage, neem dan contact op met Mark de Haan, mark.de.haan@vrsrail.nl of  tel. 06-50065625.

Nu solliciteren